Selecteer een pagina

Ben jij creatief, daadkrachtig en hou je van samenwerken? Ben jij een communicatieadviseur die van pionieren en impact maken houdt? Ben je op de hoogte van moderne communicatietechnieken? Dan hebben wij een prachtige uitdaging voor jou!

Communicatieadviseur Nederland (24 uur)

Je bent onderdeel van het communicatieteam Zorgbelang Inclusief en je werkt voor het programma Metgezel en de GCO-Alliantie.

 

Werkveld & functie

Metgezel is een nieuw, landelijk programma in het sociaal domein. Doelstelling van het programma is om te onderzoeken hoe de Gespecialiseerde Cliëntondersteuning (GCO) vanaf 2028 een permanente vorm kan krijgen in het zorglandschap in Nederland. De GCO-Alliantie is een samenwerkingsverband, bestaande uit Zorgbelang Inclusief (penvoerder), Stichting Cliëntondersteuning Twente (SCOT), Stichting Clionn (Cliëntondersteuning Noord-Nederland), Thuis in Cliëntondersteuning en Zorgbelang Brabant/Zeeland. Samen draaien ze Metgezel. Zorgbelang Inclusief zet zich sinds decennia in voor een leefbare en zorgzame samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Als Communicatieadviseur vervul je een sleutelrol binnen Metgezel: je bent betrokken bij alle communicatie rondom het programma, zowel intern als extern. Jouw publiek is gevarieerd. Extern heb je te maken met cliënten/ gezinnen en naasten, zeer verschillende ketenpartners (cliënt-ondersteunende organisaties, kenniscentra, financiers) en de overheid. Intern bewaak je de communicatie voor het team en werk je nauw samen met de Regio-Coördinatoren en landelijke Projectleiders. Je rapporteert aan de Programmamanager Communicatie en Leren en Ontwikkeling (L&O).

Wie ben jij?

  • Hands-on, zelfstandig en gestructureerd: Je zet communicatieplannen om in acties, neemt eigenaarschap en steekt de handen graag uit de mouwen
  • Sociaal, organisatiesensitief en communicatief sterk: Je weet helder te communiceren, goed te luisteren en nauw samen te werken om verbinding te bevorderen en krachtig naar buiten te treden. Hierbij weet je onze cliënten/gezinnen en naasten centraal te stellen
  • Kundig, professioneel en secuur: Je gaat voor het beste resultaat en beseft dat jij het verschil kan maken

Via communicatie ondersteun je erbij een brug te slaan tussen verschillende belangen. Je weet jouw sensitiviteit voor gevoeligheden te vertalen naar heldere boodschappen.

Ook breng je mee:

  • Een aantal jaren werkervaring als communicatieadviseur
  • Een afgeronde, relevante hbo-opleiding
  • Bedreven met moderne communicatietechnologie zoals podcasts en social media
  • Werkervaring met organisatiegevoeligheden en verandercommunicatie

Wat ga je doen?

Je geeft invulling aan het strategische communicatieplan, vertaalt het plan in acties en voert ze uit. Je overziet, stuurt aan en verzorgt de interne en externe communicatie. Aangezien wij een nieuw, groeiend programma aan het opbouwen zijn, liggen er veel mogelijkheden en daar weet jij op in te spelen!

Concreet ga je aan de slag met:

  • Het uitvoeren van ons strategisch communicatieplan
  • Het opzetten van communicatieactiviteiten, zowel intern als extern
  • Het afstemmen met en betrekken van samenwerkingspartijen
  • Het schrijven en vormgeven van teksten, ervaring met vormgeving en kennis van bijv. InDesign zijn een pré
  • Het beheren van ons interne platform
  • Het communicatief oppakken van (voortgangs-)rapportages
  • Alle communicatie rondom events

Wat bieden we jou?

In deze nieuwe functie binnen een groeiend, landelijk programma, vind je:

  • Vrijheid, eigenaarschap & ontwikkeling: Diversiteit aan communicatieactiviteiten op landelijk niveau, bewaken van communicatiebudget
  • Ruimte om impact te maken: Met communicatie het GCO-programma zichtbaar maken
  • Een leuk, behulpzaam en professioneel team: Samen geven wij vorm aan het nieuwe programma Metgezel
  • Flexibele werktijden: Je beheert je eigen agenda
  • Flexibele werklocatie: Je werkt vanaf het kantoor in Arnhem (min. 1 dag/week), bij relaties of vanuit huis
  • Goede salariëring: Schaal 9 met een salaris van €3.355 tot €4.946 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36u/week)
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuze- en loopbaanbudget, zekerheid van CAO Sociaal Werk

Solliciteer nu!

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw sollicitatie met CV en motivatie naar sollicitatie@zorgbelanginclusief.nl t.a.v. Birgitta de Leeuw, Programmamanager Metgezel Communicatie en L&O tot uiterlijk woensdag 13 maart. Vanaf donderdag 14 maart is de vacature gesloten.

Wij streven ernaar om je uiterlijk vrijdag 15 maart te laten weten of je wordt uitgenodigd op gesprek. Het eerste gesprek vindt plaats op donderdag 21 maart op onze locatie in Arnhem. Het tweede gesprek vindt plaats op dinsdag 26 maart eveneens in Arnhem. Dus, hou alvast die dagen gereserveerd in je agenda voor het geval wij je graag willen spreken.

De functie is per direct beschikbaar.

Heb je vragen of wil je graag meer weten?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt kiezen uit de volgende personen: Birgitta de Leeuw, programmamanager Metgezel, tel. 06 558 80 327, birgittadeleeuw@jouwmetgezel.nl
Ariane Kräutner, Corporate Recruiter bij Zorgbelang Inclusief, tel. 06 450 77 498, krautner@zorgbelanginclusief.nl

Acquisitie van Werving- en Selectiebureaus op basis van dit profiel is niet gewenst en wordt niet verwerkt. Bedankt voor het respecteren hiervan.